Menu

Bistromenu

Ei “Meurette” – gekonfijt spek – boekweit

of

Velouté van witloof uit Pepingen – schuim met Hervekaas (rauwe melk)

*

Filet van wilde wijting – pikkels – prei op de Josper

of

Stoofpot van everjong – rode kool op grootmoeders wijze – stroaardappelen

*

Saint-Maure de Touraine, kiwi

of

Pompoencake en roomijs

—-

Marktmenu

Tartaar van St.-Jakobsvruchten – texturen van bloemkool – waterkerscoulis – Macadamianootjes

Gratin van zee-egel met chorizo

Haasje van haas – schorseneer – gerookte amandelen – aardappelpuree met rode biet

Buche – mousseline met vanille – mandarijn – brésilienne garnituur


MENU PRIJZEN

Lunch 2 gangen, enkel ’s middags  keuze van de chef 29.50
Bistromenu 3 gangen   37.00
Marktmenu 4 gangen   59.00
Degustatiemenu 7 gangen  menu “carte blanche” Michel Borsy 72.00

Vertrouw op de inspiratie van ons keukenteam, laat u verrassen en ontdek de creativiteit op uw bord, Andy zorgt voor een passend glaasje wijn.

Indien u één of ander product niet lust, allergisch bent of eerder de vegetarische keuken verkiest, meldt dit gerust bij de opname van de bestelling.

PRIJZEN WIJNFORMULE 

Lunch & Bistromenu 25.00
Marktmenu 32.00
Carte blanche 38.00

Niet alcoholische wijnformule

Lunch & Bistromenu 14.00
Marktmenu 20.00

De kaart

VOORGERECHTEN

Ravioli met biet – aardappelmousseline – gerookte heilbot – zure room 14.00
Minestrone met wild en seizoensgroenten 15.00
Perskop van everzwijn – remoulade – condimenten 16.00
Kalfshersenen “chaud-froid” – tartaar 19.50
Garnaalkroketten (garnalen handgepeld in huis) 19.50
Proeverij van huisgemaakte wildpasteien 20.00
Bospaddestoelen – eitje – gekonfijte eend 25.00
6 warme oesters op de Josper BBQ – gerookte algen – Avruga en citroencreme 25.50
Gebakken St.-Jakobsvruchten – gezouten boter – everzwijnham – hazelnootjus 28.00
Geplette aardappel “moscovite” (30g kaviaar) – zure room 59.50

HOOFDGERECHTEN

Groenten van de dag in warme bouillon 18.50
Kalfsnier met biet – huis opgelegde augurken – vleesjus met spekjes en jeneverbes 25.00
Wilde eendenborstfilet – biet – hanekampaddestoelen – aardappel in rode wijn – vleesjus              25.50
Roodbaarsfilet – risotto met raapselder en groene Kalamata olijven 26.00
Borstfilet van fazantenhen – kroketje met Brusselse spruitjes – jus met balsemzilverspar 28.00
Stoofpotje van Belgisch Wagyu rund met segrijnslakjes “Escargotière St.-Veroon” 28.00
Hertefilet “grand veneur” – pompoentexturen – stro-aardappeltjes 38.00
Wilde patrijs in wijnblad – boschampignons – kroonprinsaardappelen – vleesjus van de karkassen 45.00
per 2 couverts  
Lamsschouder gegaard op lage temperatuur – diverse groentjes 59.00
Fazantenhaan op onze wijze “Brabançonne” 60.00
Haznerug “Arlequin” 75.00

 VLEESSELECTIE OP DE JOSPER

Ossenhaas “Black Angus” (Ierland) – slaatje* – frieten 34.00
Ribstuk Berchemveldhof “wit-blauw” (België) ) slaatje* – frieten (min. 2 pers.) p.p. 36.00
Gerijpt ribstuk “Simmental” (Oostenrijk) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.) p.p. 42.00
* toeslag groenten van de dag in plaats van slaatje 5.00

 NAGERECHTEN

Vanilleroomijs met warme chocolade 9.50
Luikse koffie 9.50
Pavlova met mango en braambessen 9.50
Parfait glacé met cappuccino 9.50
Montage van gekonfijte kastanje – zoete aardappel – mandarijn 12.50
Chocolademoelleux 15.00
Normandische pannenkoek op grootmoeders wijze, vanille roomijs 15.00
Kaasbordje 15.00

 LOGO-FACEBOOK    Like us on Facebook : www.facebook.com/restaurantleseleveurs

    

Open middag en avond : dinsdag – woensdag – donderdag en vrijdag.
Open  zaterdag avond en iedere eerste zondag middag van de maand.

Reservatie : Tel. 02 361 13 40  – 0477 21 85 56 – e-mail : andy.de.brouwer1@telenet.be

eleveurs1