Unieke combinatie van traditie, met een knipoog
naar vandaag, en ultieme culinaire verfijning.

Restaurant – Bistronomie

 

Het restaurant

Bistronomie staat voor gastronomische keuken in een ontspannen sfeer waar iedereen terecht kan voor een familiemaaltijd of zakenlunch met oog voor een interessante prijs/kwaliteit verhouding in een hedentijds kader opgefleurd door lichtkunstenaar Yves Pauwels uit Asse (www.bistronomie.be).

De basis van onze keuken zijn lokale producten uit het Pajottenland, zo werken wij sinds kort samen met vzw De Poel voor het kweken van onze verse groenten en kruiden. Wekelijks halen we verse hoeveboter bij Jeanneke en vlees bij de Berchemveldhoeve. Dagelijks werken wij met verse Noordzeevis en promoten we graag de minder populaire vissen uit het aanbod ter bescherming van het evenwicht in onze zeeën.

Onze wijnkaart is samengesteld volgens smaakervaring ongeacht de herkomst en omvat referenties naar ieders budget. Wij hebben ook een uitgebreide bierkaart met voornamelijk artisanale streekbieren. Vraag gerust raad voor de beste combinatie aan één van onze medewerkers.

Sinds augustus 2015 herschiepen we onze keuken door de integratie van de modernste technologieën om ons cliënteel nog beter te verwennen. Kom gerust een kijkje nemen in de keuken.

Met deze formule loodsen wij “Les Eleveurs”, dat bestaat sinds 1897, nogmaals een nieuw tijdperk in.

 

Het team

Ons team bestaat uit voorvechters van de correcte tafel en mensen die allemaal gepassioneerd zijn door deze zware maar fascinerende “métier”.

In de zaal lopen geen bordendragers maar vakmensen die zaalbereidingen en versnijdingen niet uit de weg gaan en graag een woordje uitleg geven bij wijn en gerecht.

Onder leiding van Andy De Brouwer, 4de generatie, staat Jochen Heyvaert klaar voor een vlotte bediening.

In de keuken neemt Michel Borsy de leiding voor zijn rekening, geflankeerd door Romaric Gbedassi en patissier Bram Ampe, die dagelijks zorgt voor huisbereid vers gebakken brood, vormen zij een sterke driehoek die vaak is bijgestaan door stagiaires uit de verschillende Belgische hotelscholen.

Het marktmenu lijst niet altijd de meest luxueuze ingrediënten op maar dat is net de kunst van een chef om van de vergeten stukken vlees een lekkere smaakvolle maaltijd te bereiden.

Amanda, zus van Andy, runt het hotel.