Menu

Menu Oudejaar

2019

Champagne Didier Michel, brut, Blancs de blancs, 1er cru à Cuis

Hapjes

*

Mi-cuit van St.-Jacobsvruchten – aardpeer en zwarte truffel

*

Gerookte langoustines, gegrild met de brander – appel – koriander – kaviaar

*

Filet van tarbot “à la plancha” – pittige creme met morieljes

*

Gebakken hinde – “tatin” van flespompoen – winterse kruiden – poivradesaus

huisgemaakte kroketten

*

Chocoladedoos “Zwarte woud” van het nieuwe jaar

2020

*

Koffie en verwennerij

*

Om middernacht glas Champagne aangeboden door het huis, toeters en bellen

*

Prijs per persoon : € 175,00 Champagne, wijn, water en koffie inbegrepen of
€ 135,00 met Champagne, zonder wijnformule en waters
Dranken en/of afzakkertjes na middernacht worden bijkomend aangerekend
Discobar tot in de vroege uurtjes

 

Lunch

2 gangen keuze van de chef (voorgerecht + hoofdgerecht)

enkel ‘s middags op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Prijs : € 29,50

—-

Bistromenu

Geperste kop van jong everzwijn – remoulade – veldsla

of

Mergbeen en slakjes – krokante toast – groene coulis

*

Zwarte koolvis – gestoofde prei – rode rijst – jus van garnalenbisque

of

Parmentier van fazantenbillen “à la coq au vin” – gestoofd witloof – spekjes

*

“Cheese cake” – vanille – gepocheerde kweepeer

of

Creme van verbena en exotische fruit

 Prijs menu € 37,00   –   wijnformule + € 25.00   –   niet alcoholische formule + € 14.00

—-

Marktmenu

Variatie van huisgemaakte wildpasteien – remoulade – toast

St.-Jacobsvruchten met bospaddenstoelen en kastanjes

              *                     

Gebakken hertennoot – flespompoen kroketten – saus “grand veneur” – compote Maréchal

Gebrande vla – zwarte chocolade – karamel – gezouten boter

*

Kaasbordje (toeslag € 10.00)

(ter vervanging van het dessert, toeslag € 6.00)

Prijs menu : € 64.00   –   wijnformule + € 36.00   –   niet alcoholische formule + € 24,00 

—-

7 gangen menu “Carte blanche” Michel Borsy

Prijs menu : € 80,00 – wijnformule + € 45,00

Terrine van woudduif en biet

Tartaar van hert met gerookt zout – raapselder en flespompoen

St.-Jacobsnoot – creme van aardpeer en ham van jong everzwijn

Geklaarde wildbouillon – bospaddenstoelen

Hazenfilet – gekonfijte kweepeer – kroonprinsaardappelen – poivradesaus

Kaas

Mousse van mandarijn – chocolade zanddeegkoekje

—-

Vertrouw op de inspiratie van ons keukenteam, laat u verrassen en ontdek de creativiteit op uw bord, Andy zorgt voor een passend glaasje wijn.

Indien u één of ander product niet lust, allergisch bent of eerder de vegetarische keuken verkiest, meldt dit gerust bij de opname van de bestelling.

—-

De kaart

VOORGERECHTEN

Geperste kop van jong everzwijn – remoulade – veldsla17.00
Variatie van huisgemaakte wildpasteien – remoulade – toast20.00
Geklaarde wildbouillon18.00
Garnaalkroketten (garnalen handgepeld in huis)19.50
Chaud-froid van kalfshersenen – remoulade19.50
Keteltje slakjes “Escargotière St.-Véron” met fijne kruiden – coulis van waterkers – broodteerlingen19.50
Carpaccio van gerookt “Holstein” rund22.00
Totjespap met handgepelde grijze garnalen en gepocheerd hoeve-ei24.00
Gebakken St.-Jacobsvruchten met wilde paddenstoelen en kastanjes28.00
Carpaccio van St.-Jcobsvruchten en Iraanse kaviaar (15 gr)45.00
Geplette aardappel “moscovite” (30g kaviaar) – zure room70.00

HOOFDGERECHTEN

Parmentier van fazantenbillen “à la coq au vin” – gebraiseerd witloof – spekjes22.00
Zwarte koolvis – gestoofde prei – rode rijst – jus van garnalenbisque22.00
Hazepeper van jong everzwijn – herfstgarnituur25.00
Suprême van wilde eend – gebakken snijbiet – gekonfijte eendenbouten – amandelaardappelen26.50
Gebakken hertennoot – flespompoen kroketten – saus “grand veneur” – compote Maréchal38.00
Wilde patrijs in wijnblad – sjalotkroketten45.00
Kalfszwezerik – hanekampaddenstoelen – kalfsjus39.50
Moot van verse tarbot – natuuraardappelen – mousseline48.00
Zaalversnijdingen per 2 couverts 
Wilde eend – saus met jeneverbessen – spekjes en broodkorstjes – krieltjes60.00
Fazantenhaan op onze wijze “Brabançonne”64.00
Hazerug “Arlequin”78.00
Volledige rundschenkel “Junior beef” gegaard op lage temperatuur – diverse groentjes (3 pers.)96.00

 VLEESSELECTIE OP DE JOSPER

Ossenhaas “Black Angus” (Ierland) – slaatje – frieten38.00
Tussenribstuk Junior beef, hoeve Jos Theys (België) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 36.00
* toeslag groenten van de dag in plaats van slaatje5.00

 NAGERECHTEN

Vanilleroomijs met warme chocolade10.00
Luikse koffie10.00
Gebrande vla – zwarte chocolade – karamel – gezouten boter13.00
“Cheese cake” – vanille – gepocheerde kweepeer12.00
Roomijs met hop “Simcoe” – granola van gemoute gerst – ganache van chocolade en Stout14.00
Sorbet van de week met vers fruit14.00
Mousse van mandarijn – zanddeegkoekje met chocolade14.00
Chocolademoelleux (zonder gluten) – gepocheerde peer op “Belle Hélène” wijze16.00
Normandische pannenkoek op grootmoeders wijze – vanille-ijs16.00
Kaasbordje – krakelingen met gedroogd fruit en rozemarijn16.00

 LOGO-FACEBOOK    Like us on Facebook : www.facebook.com/restaurantleseleveurs

     Open middag en avond : dinsdag – woensdag – donderdag en vrijdag

en op zaterdagavond

 

Reservatie : Tel. 02 361 13 40  – 0477 21 85 56 – e-mail : andy.de.brouwer1@telenet.be

eleveurs1