Menu

VALENTIJN   –   MENU 2020

Vrijdagavond 14 februari   –   19u.30

Coupe Champagne Didier Michel, brut, blanc de blancs, 1er Cru à Cuis

Liefdeshapjes

*

 Carpaccio van « toothfish » (diepzeeheek) – espuma van rijst met soja

 Wijn : « Ô » de Craie, Vin de Liège , 2018 (Solaris/Muscaris), Liège België 

*

 Cappuccino van Bretoense langoustines – krokantje

 Wijn : Missatge en una Ampolla, 2017 (Macabeu), Penèdes España

*

 Skrei, gerookt in de Josper – prei – gember en venkel

 Wijn : B.G de Antoine-Marie Arena, 2017 (Biancu Gentile), Corse Vin de France 

*

 Gelakte eendenborst – oesterzwammen – kroonprinsaardappelen met salie

saus met Canadese kruiden

Wijn : Palpite Reserva, 2016 (Aragonez/Alicante), Antonio Maçanita,

Alentejano Portugal

*

Duo van mousse met roze lychees en frambozen – chocolade lint

 Wijn : Rosé de Famaey, (Malbec rosé), pétillant naturel, Sud-Ouest, France 

*

 Koffie – verwennerij

_____ 

Prijs per persoon : € 105,00 – met passende top wijnselectie + € 45,00

____ 

« Live love songs » met/avec   Liesje & Christophe

­­­­­____

 Overnachten mogelijk op basis van tweepersoonskamer met ontbijt € 135.00 per kamer

 


Lunch

2 gangen keuze van de chef (voorgerecht + hoofdgerecht)

enkel ‘s middags op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Prijs : € 29,50

—-

“Bib gourmand” menu

Koud geserveerde ballottine van snoekbaars – witloof en zeewier

of

Krokante “tartiflette” van Zwitserse raclette

*

Gebakken rug van Skrei – groenten brunoise – bouillon van linzen en oude balsamico

of

Gekonfijte eendenbout – gerookte witte kool – bakkers aardappeltjes

*

Gebak met bloedsinaas – crème met basilicum en witte chocolade

of

“Parfait glacé” met popcorn – ganache van melkchocolade – gekarameliseerde pindanoten

 Prijs menu € 39,00   –   wijnformule + € 25.00   –   niet alcoholische formule + € 14.00

—-

Marktmenu

Carpaccio van gepekelde zeeduivel – aromatische vinaigrette en groene appel

Risotto gekookt in vissoep – venkel – zwarte olijven

              *                     

Gebakken haantje – raapselder in de Josper – “bouchon”-aardappelen – dragonsaus

Cannelloni van mango – rijst met kokosmelk – limoenijs

*

Kaasklok keuze (toeslag € 12.00)

(ter vervanging van het dessert, toeslag € 6.00)

Prijs menu : € 64.00   –   wijnformule + € 36.00   –   niet alcoholische formule + € 24,00 

—-

7 gangen menu “Carte blanche” Michel Borsy

Prijs menu : € 80,00 – wijnformule + € 45,00

—-

Vertrouw op de inspiratie van ons keukenteam, laat u verrassen en ontdek de creativiteit op uw bord, Andy zorgt voor een passend glaasje wijn.

Indien u één of ander product niet lust, allergisch bent of eerder de vegetarische keuken verkiest, meldt dit gerust bij de opname van de bestelling.

—-

De kaart

VOORGERECHTEN

Gegrilde prei – vinaigrette op grootmoeders wijze met hard gekookte eitjes en kappertjes14.00
Carpaccio van gepekelde zeeduivel – aromatische vinaigrette en groene appel17.00
Koud geserveerde ballottine van snoekbaars – witloof en zeewier17.00
“Chaud-froid” van kalfshersenen – remoulade19.50
Garnaalkroketten (garnalen handgepeld in huis)19.50
Keteltje slakjes “Escargotière St.-Véron” met fijne kruiden – coulis van waterkers – broodteerlingen19.50
Paling in ‘t groen20.00
Carpaccio van gerookt “Holstein” rund22.00
“Totjespap” met handgepelde grijze garnalen en gepocheerd hoeve-eitje24.00
Gebakken St.-Jacobsvruchten met zwarte wintertruffel en aardpeer34.00
Carpaccio van St.-Jacobsvruchten en Iraanse kaviaar (15 gr)45.00
Geplette aardappel “moscovite” (30g kaviaar) – zure room70.00

HOOFDGERECHTEN

Risotto – paddestoelen – wintertruffel23.00
Gebakken rug van Skrei – groenten brunoise – bouillon van linze en oude balsamico24.00
Gekonfijte eendenbout – gerookte witte kool – bakkers aardappeltjes25.00
Kalfzwezerik – langoustines – schorseneer46.00
Moot van verse tarbot – natuuraardappelen – mousseline48.00
Zaalversnijdingen per 2 couverts 
Volledige lamsschouder gegaard op lage temperatuur – winterse groenten (2 pers.)68.00
Baars in zoutkorst – koud opgewerkte blanke boter (2 pers.)70.00
“Chateaubriand” met fijn gestampte peper – gestoofde witloof en sucrine – aardappelkroketten (2 pers.)80.00

 VLEESSELECTIE OP DE JOSPER

Ossenhaas “Black Angus” (Ierland) – slaatje – frieten38.00
Stuk rund aanbevolen door onze chefdagprijs
Gerijpt ribstuk “Simmental” (Oostenrijk) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 45.00
* toeslag groenten van de dag in plaats van slaatje5.00

 NAGERECHTEN

Vanilleroomijs met warme chocolade12.00
Luikse koffie12.00
Gekarameliseerde mousse van bananen – krokante ananas – geglaceerde kokos14.00
Sorbet van de week met vers fruit14.00
Gebak met bloedsinaas – creme met basilicum et witte chocolade14.00
Parfait glacé met popcorn – ganache van melkchocolade – gekarameliseerde pindanoten14.00
Sticky toffee pudding15.00
Cannelloni van mango – rijst met kokosmelk – limoenijs16.00
Normandische pannenkoek op grootmoeders wijze – vanille-ijs16.00
Kaasklok keuze – krakelingen met gedroogd fruit en rozemarijn16.00

 LOGO-FACEBOOK    Like us on Facebook : www.facebook.com/restaurantleseleveurs

     Open middag en avond : dinsdag – woensdag – donderdag en vrijdag

en op zaterdagavond

 

Reservatie : Tel. 02 361 13 40  – 0477 21 85 56 – e-mail : andy.de.brouwer1@telenet.be

eleveurs1