Menu

“Bib gourmand” menu

Terrine van asperges “à la flamande”

of

Carpaccio van rund, feta en primeur groentjes

*

Navarin van lam – verse erwtjes – gekonfijte aardappelen

of

Rug van Pieterman – gebakken venkel – aardappelen met saffraan

bouillabaisse jus op 2 manieren

*

Platte kaas – gele fruitsla

of

chocolademousse – muntvariaties

 Prijs menu € 39,00   –   wijnformule + € 25.00   –   niet alcoholische formule + € 14.00

—-

Marktmenu

Tartaar van kabeljauw – sla van zeewier – gesouffleerde rijst – espuma van rijst, sushi en soja

*

Velouté van artisjok – gerookt ei – huisgemaakte pastrami

*

Eendenborst met nootjes – gebakken Belgische asperges – gnocchi met salie

vleesjus met Kriek

*

Soepje met aardbeien en rood seizoensfruit – “parfait glacé” met karnemelk

*

Kaasklokkeuze toeslag € 12,00

ter vervanging van het dessert toeslag € 6,00

Prijs menu : € 64.00   –   wijnformule + € 36.00   –   niet alcoholische formule + € 20,00 

—-

7 gangen menu “Carte blanche” Michel Borsy

Prijs menu : € 80,00 – wijnformule + € 42,00

—-

Vertrouw op de inspiratie van ons keukenteam, laat u verrassen en ontdek de creativiteit op uw bord, Andy zorgt voor een passend glaasje wijn.

Indien u één of ander product niet lust, allergisch bent of eerder de vegetarische keuken verkiest, meldt dit gerust bij de opname van de bestelling.

—-

De kaart

VOORGERECHTEN

Terrine van asperges op z’n Vlaams14.00
Carpaccio van rund, feta en primeurgroentjes16.00
Velouté van artisjok – gerookt ei – huisgemaakte pastrami18.00
“Chaud-froid” van kalfshersenen – remoulade19.50
Garnaalkroketten (garnalen handgepeld in huis)19.50
Keteltje slakjes “Escargotière St.-Véron” met fijne kruiden – coulis van waterkers – broodteerlingen19.50
Paling in ‘t groen20.00
Tartaar van kabeljauw – sla van zeewier – gesouffleerde rijst – espuma van rijst, sushi en soja20.00
Carpaccio van gerookt “Holstein” rund22.00
“Totjespap” met handgepelde grijze garnalen en gepocheerd hoeve-eitje24.00
Witte asperges – mousseline met Geuze – gerookte zalm in de zaal gesneden26.00
Geplette aardappel “moscovite” (30g kaviaar) – zure room70.00

HOOFDGERECHTEN

Vers gehakte biefstuk “américain” in de zaal bereid door onze brigade – frieten – sla23.00
Navarin van lam – verse erwtjes – gekonfijte aardappelen26.00
Rug van Pieterman – gebakken venkel – aardappelen met saffraan – bouillabaisse op 2 manieren26.00
Eendenborst met nootjes – gebakken Belgische asperges – gnocchi met salie – vleesjus met kriek32.00
Duif uit de hoogtes van Henegouwen – doperwtjes “à la française” – aardappelwafeltjes – vleesjus van de karkassen uit de pers34.00
Gelakte zeetong met gevogeltejus37.00
Moot van verse tarbot – natuuraardappelen – mousseline39.50
Zaalversnijdingen per 2 couverts 
Volledige lamsschouder gegaard op lage temperatuur – winterse groenten (2 pers.)68.00
Baars in zoutkorst – koud opgewerkte blanke boter (2 pers.)70.00
“Chateaubriand” met fijn gestampte peper – gestoofde witloof en sucrine – aardappelkroketten (2 pers.)80.00

 VLEESSELECTIE OP DE JOSPER

Ossenhaas “Black Angus” (Ierland) – slaatje – frieten38.00
Stuk rund aanbevolen door onze chefdagprijs
Gerijpt ribstuk “Simmental” (Oostenrijk) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 45.00
* toeslag groenten van de dag in plaats van slaatje5.00

 NAGERECHTEN

Vanilleroomijs met warme chocolade12.00
Luikse koffie12.00
Platte kaas – gele fruitsla13.00
Gebak met witte chocolade en citroen13.50
Chocolademousse – muntvariaties13.50
Soepje met aardbeien en rood seizoensfruit – “parfait glacé” met karnemelk14.00
Sorbet van de week met vers fruit14.00
Moelleux met zwarte chocolade – Belgische aardbeien15.00
Sticky toffee pudding – vanille roomijs van het huis15.00
Kaasklok keuze – krakelingen met gedroogd fruit en rozemarijn16.00

 LOGO-FACEBOOK    Like us on Facebook : www.facebook.com/restaurantleseleveurs

     ‘s Avonds open op maandag – dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag en zaterdag. Gesloten op zondag

 

Reservatie : Tel. 02 361 13 40  – 0477 21 85 56 – e-mail : andy.de.brouwer1@telenet.be

eleveurs1