Menu

 

“Bib gourmand” menu

Artisanaal gerookte schelvis – tomatensorbet

consommé van tomatenwater gearomatiseerd met citroenkruid

of

Kroketten met feta en verse tijm – gekonfijte venkel met Ouzo

romesco/tapenade van olijf/pesto dressing

*

Suprême van Mechelse koekoek – gegrilde courgette

gerookte aardappelen – gevogeltejus met lavendel

of

Rug van roodbaars – gebakken snijbiet

aardappelmousseline met kruiden – witte wijnsaus afgewerkt met waterkers

*

Opgebakken perziken en aardbeien – “streusel” van amandelen – vanilleroomijs

of

Taartje met frambozen en braambessen en “diplomat” creme

 Prijs menu € 39,00   –   wijnformule + € 26.00   –   niet alcoholische formule + € 15.00

—-

Marktmenu

Terrine van gemarmerd gevogelte – vinaigrette “vitello tonato” en verse kruiden

*

Gebakken inktvis met gerookte pimenten – fregola sarda en sesam

*

Gebakken zeeduivel met colonnata spek – cocobonen uit Paimpol – jus met “Eleveurke” bier

*

Kriekenvariëteiten – pistachenoten – bittere chocolade

*

Kaasklokkeuze toeslag € 12,00

ter vervanging van het dessert toeslag € 6,00

Prijs menu : € 65.00   –   wijnformule + € 37.00   –   niet alcoholische formule + € 22,50 

—-

7 gangen menu “Carte blanche” Michel Borsy

Prijs menu : € 80,00 – wijnformule + € 42,00

—-

Vertrouw op de inspiratie van ons keukenteam, laat u verrassen en ontdek de creativiteit op uw bord, Andy zorgt voor een passend glaasje wijn.

Indien u één of ander product niet lust, allergisch bent of eerder de vegetarische keuken verkiest, meldt dit gerust bij de opname van de bestelling.

—-

De kaart

VOORGERECHTEN

Artisanaal gerookte schelvis – consommé van tomatenwater gearomatiseerd met citroenkruid16.00
Kroketten met feta en verse tijm – gekonfijte venkel met Ouzo – romesco/tapenade van olijf/pesto dressing16.00
Terrine van gemarmerd gevogelte – vinaigrette “vitello tonato” en verse kruiden18.00
“Chaud-froid” van kalfshersenen – remoulade20.00
Garnaalkroketten (garnalen handgepeld in huis)20.00
Keteltje slakjes “Escargotière St.-Véron” met fijne kruiden – coulis van waterkers – broodteerlingen20.00
Paling in ‘t groen20.00
Gebakken inktvis met gerookte pimenten – fregola sarda en sesam22.00
Carpaccio van gerookt “Holstein” rund23.00
“Totjespap” met handgepelde grijze garnalen en gepocheerd hoeve-eitje24.00
Geplette aardappel “moscovite” (30g kaviaar) – zure room70.00

HOOFDGERECHTEN

Vers gehakte biefstuk “américain” in de zaal bereid door onze brigade – frieten – sla24.00
Suprême van Mechelse koekoek – gegrilde courgette – gerookte aardappelen -gevogeltejus met lavendel25.00
Rug van roodbaars – gebakken snijbiet – aardappelmousseline – witte wijnsaus afgewerkt met waterkers25.00
1/2 blauwe kreeft “Côte d’Opale” op de Josper – courgette-spaghetti – “vierge”-saus28.00
Gebakken zeeduivel met colonatta spek – cocobonen uit Paimpol – jus met “Eleveurke”-bier32.00
Duif uit de hoogtes van Henegouwen – doperwtjes “à la française” – aardappelwafeltjes – vleesjus van de karkassen38.00
Gelakte zeetong met gevogeltejus37.00
Moot van verse tarbot – natuuraardappelen – mousseline44.00
Zaalversnijdingen per 2 couverts 
Gevogelte van eigen bodem met oude Oloroso Sherry – fregola sarda met Iberische chorizo62.00
Volledige lamsschouder gegaard op lage temperatuur – groenten (2 pers.)70.00
Baars in zoutkorst – “vierge”-saus – kleine huiscresse (2 pers.)70.00
Wilde eend “à la presse” met kleine uitjes en gekonfijte raap (2 pers.)74.00

 VLEESSELECTIE OP DE JOSPER

Ossenhaas “Black Angus” (Ierland) – slaatje – frieten38.00
Stuk rund aanbevolen door onze chefdagprijs
Gerijpt ribstuk “Simmental” (Oostenrijk) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 45.00
* toeslag groenten van de dag in plaats van slaatje5.00

 NAGERECHTEN

Vanilleroomijs met warme chocolade12.00
Luikse koffie12.00
Opgebakken perziken en aardbeien – “streusel” van amandelen – vanille roomijs13.00
Taartje met frambozen en braambessen en “diplomat” creme13.00
Kriekenvariëteiten – pistachenoten – bittere chocolade15.00
Soepje met aardbeien en rood seizoensfruit – “parfait glacé” met karnemelk14.00
Sorbet van de week met vers fruit14.00
Moelleux met zwarte chocolade15.00
Sticky toffee pudding – vanille roomijs van het huis15.00
Kaasklok keuze – krakelingen met gedroogd fruit en rozemarijn16.00

 LOGO-FACEBOOK    Like us on Facebook : www.facebook.com/restaurantleseleveurs

     ‘s Avonds open op maandag – dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag en zaterdag. Gesloten op zondag

 

Reservatie : Tel. 02 361 13 40  – 0477 21 85 56 – e-mail : andy.de.brouwer1@telenet.be

eleveurs1