Menu

Lunch

2 gangen keuze van de chef (voorgerecht + hoofdgerecht)

enkel ‘s middags op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Prijs : € 29,50

—-

Bistromenu

Roulade van rundstartaar – Pink Lady appel en mocktail (peterselie, sjalot, appelsap)

of

Krokantjes van kalfstong – Belgische tomatenvariëteiten

*

“Bavette” van rund – notensla – Parmezaan – krieltjes “à la tagliata”

of

Rug van lijnheek – gekonfijte aubergine – “vierge” saus

*

Pannacotta van bloedperzik – frambozencoulis – amandeltuile

of

Carpaccio van Cavaillon meloen – sorbet van vlierbessen en komkommer – gelei van tonic

 Prijs menu € 37,00   –   wijnformule + € 25.00   –   niet alcoholische formule + € 14.00

—-

Marktmenu

 

Plakjes charcuterie van kalf – feta AOC – zoetzure vinaigrette

Gazpacho van Belgische tomaten – vleesschilfers van krab – gerookte olijfolie

              *                     

Filet van ombervis – gevulde courgettebloemen – bouillabaisse saus – natuuraardappelen

Krieken – ganache van zwarte chocolade – pistachenoten – sorbet van Krieklambiek

*

Kaasklok keuze (toeslag € 12.00)

(ter vervanging van het dessert, toeslag € 6.00)

Prijs menu : € 62.00   –   wijnformule + € 36.00   –   niet alcoholische formule + € 20,00 

—-

7 gangen menu “Carte blanche” Michel Borsy

Prijs menu : € 80,00 – wijnformule + € 42,00

Vertrouw op de inspiratie van ons keukenteam, laat u verrassen en ontdek de creativiteit op uw bord, Andy zorgt voor een passend glaasje wijn.

Indien u één of ander product niet lust, allergisch bent of eerder de vegetarische keuken verkiest, meldt dit gerust bij de opname van de bestelling.

—-

De kaart

VOORGERECHTEN

Dubbel maatje15.00
Plakjes charcuterie van kalf – feta AOC – zoetzure vinaigrette17.00
Gegrilde avocado – bavarois van Pink Lady appel – handgepelde grijze garnalen17.50
Chaud-froid van kalfshersenen – remoulade19.50
Garnaalkroketten (garnalen handgepeld in huis)19.50
Keteltje slakjes “Escargotière St.-Véron” met fijne kruiden – coulis van waterkers – broodteerlingen19.50
Carpaccio van gerookt “Holstein” rund22.00
Verse krab uit Boulogne “belle-vue” (opgekuist)24.00
Gegrilde halve blauwe kreeft32.00
Carpaccio van zeeduivel – Iraanse kaviaar (15 gr)45.00
Geplette aardappel “moscovite” (30g kaviaar) – zure room70.00

HOOFDGERECHTEN

Tartaar americain (zaalbereiding)23.00
Kalfstong gegaard in bouillon – groene boontjes – charcutiersaus – kroketje met gekonfijte sjalot24.00
“Bavette” van rund – notensla – parmezaan – krieltjes “à la tagliata”24.50
Rug van lijnheek – gekonfijte aubergine – “vierge” saus27.50
Filet van ombervis – gevulde courgettebloemen – bouillabaisse saus – natuuraardappelen30.00
Kalfszwezerik – raap “boule d’or” – kalfsjus39.50
Moot van verse tarbot – natuuraardappelen – mousseline48.00
Zaalversnijdingen per 2 couverts 
Volledige lamsschouder gegaard op lage temperatuur – diverse groentjes64.00
Gevogelte uit de Ardennen onder het vel gevuld met verse kruiden – compote Maréchal58.00
Baars in zoutkorst – koud opgewerkte blanke boter70.00

 VLEESSELECTIE OP DE JOSPER

Ossenhaas “Black Angus” (Ierland) – slaatje – frieten38.00
Tussenribstuk Junior beef, hoeve Jos Theys (België) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 36.00
Ribstuk Berchemveldhof “wit-blauw” (België) ) slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 40.00
Gerijpt ribstuk “Simmental” (Oostenrijk) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 45.00
* toeslag groenten van de dag in plaats van slaatje5.00

 NAGERECHTEN

Vanilleroomijs met warme chocolade10.00
Luikse koffie10.00
Millefeuille van Pink Lady appel – chibouste – lychee – frambozen12.00
Pannacotta van bloedperzik – frambozencoulis – amandeltuile12.00
Bio aardbeien Melba – coulis – gegrilde amandelschilfers13.00
Krieken – ganache van zwarte chocolade – pistachenoten – sorbet van Krieklambiek13.00
Carpaccio van meloen uit Cavaillon – sorbet van vlierbessen en komkommer – gelei van tonic14.00
Sorbet van de week met vers fruit14.00
Chocolademoelleux (zonder gluten) – gepocheerde peer op “Belle Hélène” wijze15.00
Kaasklok keuze – krakelingen met gedroogd fruit en rozemarijn16.00

 LOGO-FACEBOOK    Like us on Facebook : www.facebook.com/restaurantleseleveurs

     Open middag en avond : dinsdag – woensdag – donderdag en vrijdag
Op zaterdagavond en iedere 1ste zondagmiddag van de maand

 

Reservatie : Tel. 02 361 13 40  – 0477 21 85 56 – e-mail : andy.de.brouwer1@telenet.be

eleveurs1