Menu

Lunch

2 gangen keuze van de chef (voorgerecht + hoofdgerecht)

enkel ‘s middags op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Prijs : € 29,50

—-

Bistromenu

Kaaskroketten met segrijnslakjes – coulis van veldsla en waterkers – rauwe witloof

of

Tartaar van filet d’Anvers van het huis – chips van schorseneer – crumble van Comté kaas

*

Hutsepot herbekeken door onze chef – kroket van varkenspoot – pompoenmosterd

of

Rug van Skrei – risotto met jus “bouillabaisse” – gekonfijte venkel

*

Lauwe Charlotte zoals “Strüdel” – vanille roomijs

of

Citroentaart – meringue – sorbet met witte chocolade

 Prijs menu € 37,00   –   wijnformule + € 25.00   –   niet alcoholische formule + € 14.00

—-

Marktmenu

 

Carpaccio van Engelse poon – variatie van Bio citrus

Open ravioli met langoustines – jus van schaaldieren

              *                     

Eendenborst – prei op de Josper – Timut pepersaus – kasteelaardappelen

Gateau van chocomousse, banaan en Rum – gekonfijt exotische fruit en Macadamia noten

*

Kaasklok keuze (toeslag € 12.00)

(ter vervanging van het dessert, toeslag € 12.00)

Prijs menu : € 62.00   –   wijnformule + € 36.00   –   niet alcoholische formule + € 20,00 

—-

7 gangen menu “Carte blanche” Michel Borsy

Prijs menu : € 80,00 – wijnformule + € 42,00

Vertrouw op de inspiratie van ons keukenteam, laat u verrassen en ontdek de creativiteit op uw bord, Andy zorgt voor een passend glaasje wijn.

Indien u één of ander product niet lust, allergisch bent of eerder de vegetarische keuken verkiest, meldt dit gerust bij de opname van de bestelling.

—-

De kaart

VOORGERECHTEN

Groentenbouillon onder bladerdeegkorst12.00
Carpaccio van Engelse poon – variatie van Bio citrus17.00
Kaaskroketten met segrijnslakjes – coulis van veldsla en waterkers – rauwe witloof18.00
Garnaalkroketten (garnalen handgepeld in huis)19.50
Keteltje slakjes “Escargotière St.-Véron” met fijne kruiden – coulis van waterkers – broodteerlingen19.50
Tartaar van filet d’Anvers van het huis – chips van schorseneer – crumble van Comté kaas20.00
Compositie van “Pink Lady” appel – gerookte paling en ganzenlever22.00
Carpaccio van gerookt “Holstein” rund22.00
Totjespap met handgepelde grijze garnalen en gepocheerd hoeve-eitje24.00
Lauwe carpaccio van Skrei – Iraanse kaviaar (15 gr)45.00
Geplette aardappel “moscovite” (30g kaviaar) – zure room70.00

HOOFDGERECHTEN

Liefdesappel “Pink Lady” gevuld met zwarte pens en verse kruiden23.00
Hutsepot herbekeken door onze chef – kroket van varkenspoot – pompoenmosterd23.00
Rog gebakken in zoute boter – schorseneer – Cecina – “bouillabaisse” jus25.00
Rug van Skrei – aardappeltjes gekookt in karnemelk – gekonfijte venkel – jus “bouillabaisse”28.00
Eendenborst – prei op de Josper – Timut pepersaus – kasteelaardappelen32.00
Kalfszwezerik met langoustines – kreeftensaus39.50
Moot van verse tarbot – natuuraardappelen – mousseline45.00
Zaalversnijdingen per 2 couverts 
Volledige lamsschouder gegaard op lage temperatuur – diverse groentjes64.00
Hoevekip onder het vel gevuld met verse kruiden – compote Maréchal – stro-aardappelen58.00
Baars in zoutkorst – koud opgewerkte blanke boter70.00

 VLEESSELECTIE OP DE JOSPER

Ossenhaas “Black Angus” (Ierland) – slaatje* – frieten36.00
Ribstuk Berchemveldhof “wit-blauw” (België) ) slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 40.00
Gerijpt ribstuk “Simmental” (Oostenrijk) – slaatje* – frieten (min. 2 pers.)p.p. 45.00
* toeslag groenten van de dag in plaats van slaatje5.00

 NAGERECHTEN

Vanilleroomijs met warme chocolade10.00
Luikse koffie10.00
Citroentaart – meringue – sorbet met witte chocolade12.00
Gateau van chocomousse, banaan en Rum – gekonfijt exotisch fruit en Macadamia noten13.00
“Ile flottante” – gekarameliseerde banaan13.00
Lauwe Charlotte zoals “Strüdel” – vanille roomijs14.00
Sorbet van de week met vers fruit14.00
Chocolademoelleux (zonder gluten) – gepocheerde peer op “Belle Hélène” wijze15.00
“Pink Lady” appel met Mexicaanse kruiden, geflambeerd met Mescal (zaalbereiding)15.00
Kaasklok keuze – krakelingen met gedroogd fruit en rozemarijn16.00

 LOGO-FACEBOOK    Like us on Facebook : www.facebook.com/restaurantleseleveurs

     Open middag en avond : dinsdag – woensdag – donderdag en vrijdag
Op zaterdagavond en iedere 1ste zondagmiddag van de maand

 

Reservatie : Tel. 02 361 13 40  – 0477 21 85 56 – e-mail : andy.de.brouwer1@telenet.be

eleveurs1