Velours-Bar

Velours-Bar

 

DRINKS & FINGERFOOD MENU

 
Velours-Bar sinds 2021
 
De gloednieuwe Velours-Bar is een filiaal van restaurant Les Eleveurs te Halle. Het concept is een ervaring als een restaurantbezoek maar dan enkel in vloeibare vorm. Er is wel iets te eten beschikbaar om een hongertje te stillen zoals rauwe melk kazen en Charcuterie van eigen bodem maar in principe is het geen restaurant. Er is in ieder geval geen keuken aan verbonden. Toch zullen de koekjes bij de koffie en de patisserie in Les Eleveurs worden vervaardigd. De beschikbare dranken daarentegen zullen perfect geserveerd worden zoals in een restaurant. De wijnkaart omvat een ruim aanbod originele wijnen per glas of per fles beschikbaar met een focus op Belgische en koele klimaat origine. Ons aanbod sprankelende wijnen zullen geserveerd worden in echte antieke coupes met als uitblinker onze Meuzenne en de Bruut uit het Pajottenland. Als huisbier op vat hebben we een originele troebele pils in petto en is er uiteraard ons Eleveurke op kleine fles. Het overige bier aanbod zal enkel op flessen van 75cl. Beschikbaar zijn. De bier kaart omvat alle Geuzen in courante en zeer exclusieve edities. Er zitten ook mooie niet spontane bieren in het aanbod van minder voor de hand liggende brouwerijen. Voor deze lijst hebben we met heel ons team geproefd en gestemd. De cocktails zijn allen op basis van Belgische alcoholen op punt gezet door meesters in het vak. We gaan vooral voor alle klassiekers zoals het hoort geserveerd. Uiteraard serveren we ook Spirits van alle stijlen en origine Toch leggen we onze accenten bij twee distilleerderijen De Cort uit Pepingen en Da-da chapel In Gent. We zetten met Vloei-bar ook sterk in op koffie samen met onze partner Brander hebben we een eigen selectie samengesteld van origine bonen. Ons team staat garant voor het betere barista werk.
 
Wat de muzikale sfeer betreft is er een open jukebox ter beschikking van ons cliënteel met twee Platendraaiers en mengtafel. Het aanbod beschikbare Vinylplaten is dermate gevarieerd dat ieder wel wat zal vinden zonder harde beats. Van Radiohead tot Sinatra, van Jazz tot Punk. Geen paniek! De luidsprekers zijn per zone regelbaar volgens de aard van het bezoek want wij staan even hard garant voor perfecte omstandigheden van een goede vergadering, waarvoor er ook is gedacht aan de akoestiek, als voor een spontaan feestje.
En dan hebben we nog niet gesproken van het kader, wel we zouden liegen mochten we zeggen dat het niet luxueus is. Alle materialen van de inrichting zijn van topkwaliteit; marmer, graniet, notelaar, velours…en alle meubelen zijn op maat vervaardigd om het comfort en de beschikbaarheid te optimaliseren. Niets is aan het toeval overgelaten en elk accessoir is gezocht volgens de vintage tijdgeest van de gevel (the twenties) en de plafonds. De ligging op de grote markt van Halle is uiteraard een grote troef zeker nu de meeste historische gebouwen zijn gerestaureerd.
 
Van prijzen gesproken is het evident dat we iets duurder zijn dan het doorsnee café maar we garanderen dat we prijs kwaliteit bieden en ook keuze hebben van democratische tot luxe dranken. En dan is er nog die mysterieuze « speakeasy »kelder genaamd U-boot. Het concept van een speakeasy kwam er tijdens de drooglegging toen er her en der clandestine bars verschenen waar men moest fluisteren. Vandaag is een speakeasy eerder een verborgen of moeilijk te vinden bar. De kelder heeft de vorm van een onderzeeër vandaar de naam. Er is in die kelder een permanente tentoonstelling van vriend en artiest Michael Peetermans te bewonderen. Er is in die kelder een prachtige ruime zithoek beschikbaar op reservatie tot 15 personen en ook een 12 publieke plaatsen in de buik van de boot. Het sanitair blijft zoals vroeger op de eerste verdieping en is daardoor jammer genoeg minder geschikt voor mindervaliden al helpen we graag een handje naar boven.
 
Voor meer informatie stuurt u best een mailtje naar andy.de.brouwer1@telenet.be
 
We maken er samen een mooi verhaal van…
Alvast hartelijk welkom!!
 
Familie De Brouwer en het volledige team.
 
 
Info:
 
Indien u wenst te reserveren voor een gelegenheid? Laat ons weten weten of u speciale eisen hebt of denkt u aan hapjes vanuit Les Eleveurs? stuur dan een mail naar andy.de.brouwer1@telenet.be
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adres:
 
Velours-Bar
Grote Markt 29
1500 Halle
 
Herfst/Winter uren:
Oktober tot Maart
 
Ma/Di/WoeGesloten
DonGesloten
Vrij/Zat17:00 – 02:00
Zon Gesloten
 
Lente/Zomer uren:
April tot September
 
Ma/DiGesloten
Woe/Don16:00 – 01:00
Vrij14:00 – 02:00
Zat14:00 – 02:00
ZonEnkel bij Events & Zomerweer vanaf 14U tot …